Pokud rádi zkoušíte kombinaci nových chutí a současně si potrpíte na snadné a rychlé moučníky, pak určitě zkuste tento recept. Spojení sladkého medu, voňavého kokosu a arašídové mouky, kterou lze nahradit mletými arašídy nebo třeba i mletými lískovými či vlašskými ořechy, prostě nemá chybu. Navíc je tento moučník i zdravý, protože jako sladidlo je použitý právě med a nikoli rafinovaný bílý cukr.
Ingredience
Na 1 zapékací chlebovou formu (10 x 24 cm)
- 4 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce medu
- 50 g strouhaného kokosu
- 50 g arašídové mouky
- 60 g hladké mouky
- 140 g bílého řeckého jogurtu
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 60 g vlašských ořechů
- 2 lžičky prášku do pečiva
- pečicí papír
Postup
- Kokosový olej rozpustíme s medem. Do směsi vmícháme strouhaný kokos.
- Arašídovou mouku promícháme s hladkou moukou a práškem do pečiva. Sypkou směs vmícháme do kokosové a dobře promícháme.
- Přimícháme jogurt a vejce prošlehaná s mlékem. Důkladně promícháme, aby se všechny ingredience propojily. Nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy.
- Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 30 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 20 až 25 minut.