Medové muffiny s kešu máslem

Medové muffiny s kešu máslem

Recept na tyto nadýchané a přitom vláčné bezlepkové muffiny jsem připravila pro blog fitness007. Pokud si myslíte, že je do těsta přidán proteinový prášek, pak jsou vaše domněnky překvapivě nesprávné. I tak ale obsahují spoustu bílkovin a minerálních látek, tudíž jsou pro náš organismus, na rozdíl od běžných muffinů, cenné. Hlavní složkou je stoprocentní kešu máslo vyrobené z čerstvě pražených kešu, a je tím pádem vynikajícím zdrojem bílkovin, vitaminu E, hořčíku a zdravých tuků. Mezi další ingredience, které našemu organismu prospívají, patří banánová mouka, med a strouhaný sušený kokos. A další dobrou zprávou je také to, že jsou muffiny bez cukru, protože jako sladidlo jsem použila zdravější variantu, a sice med, plus zerup Frankys Bakery s příchutí čokoláda-mandle, který má sladkou lahodnou chuť a přitom je zcela bez tuku a cukru. Věřím, že si tyto medové kešu muffiny zamilujete stejně jako já.

Ingredience

Na 10 kusů

  • 150 g kešu másla
  • 100 g rostlinného tuku
  • 2 vejce
  • 120 ml mléka
  • 4 lžíce medu
  • 20 g strouhaného kokosu
  • 50 g banánové mouky
  • 50 g pohankové mouky
  • 2 lžíce zerupu Frankys Bakery (čokoláda-mandle)
  • 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva

Postup

  1. Rostlinný tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Pak jej krátce prošleháme s kešu máslem, vejci, mlékem a medem.
  2. V míse promícháme strouhaný kokos s pohankovou a banánovou moukou a práškem do pečiva.
  3. Obě směsi spojíme a vymícháme hladké těsto, do kterého přimícháme zerup.
  4. Muffinovač vysteleme košíčky a ty naplníme do výšky asi tří čtvrtin těstem.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nebudou pevné.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.