Medové cookies s meruňkami a datlemi

Medové cookies s meruňkami a datlemi

Už poměrně dlouho jsem si neupekla žádné sušenky. Většinou jsem experimentovala a zkoušela nové druhy proteinových koláčů a buchet nebo dělala své oblíbené cheesecaky. Teď jsem ale dostala chuť na klasické ovesné sušenky se sušeným ovocem, a jelikož jsem doma objevila balení meruněk a datlí, nebylo nad čím přemýšlet. Spolu vytvářejí skvělou chuťovou kombinaci, která je ještě podtržena jemným a slaďoučkým medem. Do těsta ale můžete přidat i jakékoli jiné sušené ovoce jako třeba švestky nebo brusinky, nebo třeba i oříšky – vlašské či lískové. Já jsem však pro tentokrát vsadila na čistě ovocnou verzi. 

Ingredience

Na 10 kusů

  • 50 g másla
  • 4 lžíce medu
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 100 g sušených datlí
  • 50 g sušených meruněk
  • 50 g rýžové mouky
  • 100 g ovesných bezlepkových vloček
  • 1 lžička mleté skořice

Postup

  1. Máslo rozpustíme a smícháme s medem a zakysanou smetanou.
  2. Přidáme vločky, mouku, mletou skořici a na malé kousky pokrájené sušené datle a meruňky. Zlehka zamícháme a nakonec vmícháme vejce.
  3. Z těsta buď tvarujeme malé bochánky lžící a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem nebo můžeme těstem naplnit formičky na muffiny asi do poloviny.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 35 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.