Mátová zmrzlina s kokosem a čokoládou

Mátová zmrzlina s kokosem a čokoládou

V létě není nad to osvěžit se výbornou zmrzlinou. Na kupované balené mě až tak moc neužije, mnoho z nich obsahuje lepek, naopak jsou plné tuku a cukru. Když na zmrzlinu dostanu chuť, buď si zajdu do svého oblíbeného Angelata, kde je na výběr nespočet druhů – ovocné sorbety, poctivé smetanové nebo jedinečné sezónní příchuti jako třeba černý kokos, rýžová zmrzlina, mák se švestkami a desítky dalších. Velice často si ale dělám také domácí zmrzliny, u kterých zpravidla sázím na jistotu, ale občas si i ráda trochu zaexperimentuju, jako v tomto případě. Pokud si potrpíte na kombinaci máty a čokolády, určitě tuto zmrzlinu vyzkoušejte. Navíc je zjemněná strouhaným kokosem a osvěžující díky citronové šťávě.

Ingredience

  • svazek čerstvé máty
  • 350 g třtinového cukru
  • 250 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 50 g kvalitní hořké čokolády
  • 50 g nesolených pistácií
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 2 bílky

Postup

  1. Lístky máty omyjeme, osušíme a rozsekáme v robotu. Cukr nasypeme do kastrolu, zalijeme 600 ml vody a zahříváme, dokud se nerozpustí. Přidáme mátu a na mírném plameni vaříme asi 8 minut. Necháme vychladnout.
  2. Mátový sirup smícháme v míse s citronovou šťávou, kokosem a rozmixovanými pistáciemi. Přendáme do plastové krabice a dáme na zhruba 3 hodiny do mrazáku.
  3. Zmrzlinu vyndáme a dáme do robotu. Přidáme bílky a mixujeme, dokud směs nebude hladká. Pak do ní vmícháme nasekanou čokoládu. Přendáme zpět do krabice a vrátíme do mrazáku, alespoň na hodinu.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.