Mandlovo-kakaové raw válečky

Mandlovo-kakaové raw válečky

Tento recept potěší zejména ty z vás, kteří máte rádi zdravé, snadné a nepečené raw dezerty. Z těsta můžete vytvarovat i klasické kuličky, já jsem však chtěla vyzkoušet jiný tvar 🙂
Cukroví skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici, vydrží vám klidně i tři týdny.

Ingredience

16 kusů

  • 80 g mandlí
  • 80 g pohankových vloček
  • 70 g sušených datlí
  • 3 lžičky raw kakaového prášku
  • 100 g mandlového másla
  • 2 lžíce kokosového oleje

Postup

  1. Mandle dáme do robotu a nasekáme najemno. Přidáme vločky a sušené datle a dobře rozmixujeme. Nakonec přidáme kakaový prášek, mandlové máslo a kokosový olej a mixujeme, dokud nevznikne pevnější, maličko lepivá hmota.
  2. Z hmoty ihned tvarujeme rukama malé válečky a dáváme je vedle sebe na talíř nebo tác. Dáme dobře zatuhnout do lednice, minimálně na hodinu.

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.