Malinové brownies

Malinové brownies

Čokoládu potřebují k životu občas všichni. Pomůže uklidnit pocuchané nervy, dodá energii. Jenže klasická mléčná čokoláda, ať už vylepšená dalšími ingrediencemi jako jsou třeba oříšky, mandle, rozinky nebo kandované ovoce, je vlastně jenom tuk. To znamená nic zdravého. Pokud si chcete dopřát čokoládu, ale zároveň mlsat zdravě, je tento čokoládový koláč správnou volbou, protože kromě kvalitní hořké a karobové čokolády obsahuje také maliny.  

Na 1 zapékací dortovou formu

  • 70 g karobové čokolády
  • 80 g hořké čokolády s vysokým podílem kakaa
  • 80 g másla
  • ½ hrnku lískových ořechů
  • 100 g jáhlové mouky
  • 50 g tmavého třtinového cukru
  • 2 lžíce karobového prášku
  • 200 g malin
  • 3 vejce
  • 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do pečiva

Postup

  1. Obě čokolády nalámeme na kousky a společně s nakrájeným máslem dáme do rendlíčku. Za stálého míchání zahřejeme, dokud nevznikne tekutá konzistentní hmota.
  2. Do hluboké mísy nasypeme mouku, oříšky a karobový prášek. Promícháme a pak pomalu přilijeme čokoládovo-máslovou směs. Pořádně promícháme.
  3. Vejce rozšleháme metličkou a společně s malinami přimícháme do těsta. Nakonec vmícháme bezlepkový kypřící prášek do pečiva.
  4. Těsto nalijeme do máslem vymazané dortové formy a dáme péct do trouby rozehřáté na 160 °C na zhruba 40 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.