Makové sušenky s čokoládou

Makové sušenky s čokoládou

Mák je výbornou a nutričně hodnotnou surovinou, a proto i tyto sušenky jsou nejen dobré, ale hlavně zdravé, takže je můžete mlsat bez sebemenšího pocitu výčitek. Mák obsahuje obrovské množství vápníku, vlákniny, bílkovin i nenasycených mastných kyselin. Je skvělým zdrojem energie, prevencí osteoporózy, příznivě působí i na stav vlasů a nehtů. Podporuje krvetvorbu a pomáhá při stresu a úzkosti.

Ingredience

12 kusů

  • 150 g jáhlových vloček
  • 100 g jáhlové mouky
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 2 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • 30 g mletého máku
  • 60 g hořké čokolády
  • pečicí papír

Postup

  1. Mouku a vločky promícháme. Přidáme rozpuštěný kokosový olej a dobře promícháme. Pak vmícháme třtinový cukr a mletý mák.
  2. Vejce rozšleháme vidličkou a přidáme do těsta. Nakonec vmícháme na malé kousíčky nalámanou hořkou čokoládu.
  3. Z těsta tvarujeme malé placičky, které dáváme vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem.
  4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C zhruba na 30 minut. Necháme vychladnout a pak sladujeme v dobře uzavíratelné nádobě na chladnějším místě. Vydrží minimálně 3 týdny.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.