Letní salát s melounem a cuketou

Letní salát s melounem a cuketou

Mladé cukety mám moc ráda. Obsahují mnoho stopových prvků, vitaminů i vlákniny. Oproti klasickým velkým cuketám mají jemnější chuť a mnohem tenčí slupku, kterou není potřeba loupat. Navíc jsou bez semínek. Ve svých receptech je používám poměrně často. Většinou je dělám opékané nebo zapečené s jinými druhy zeleniny, ale stejně výborné jsou i syrové, například v salátech nebo pomazánkách. 

Ingredience

Na 2 porce

  • 1 mladá cuketa
  • 1 jablko
  • ½ melounou cantaloupe
  • 2 lžíce kuliček z granátového jablka
  • 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce agávového sirupu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cuketu omyjeme a škrabkou naloupeme na tenké plátky. Jablko omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenké měsíčky. Meloun oloupeme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do mísy a promícháme.
  2. Přidáme kuličky z granátového jablka a vlašské ořechy. Agávový sirup smícháme se špetkou soli a pepře a vmícháme do salátu.
  3. Před podáváním dáme na alespoň 30 minut do lednice.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.