Lahodný koláč s červeným rybízem

Lahodný koláč s červeným rybízem

Tento jemný koláč je tím pravým, pokud hledáte velmi snadný recept na lahodný a zdravý moučník s typicky letním ovocem ze zahrádky. Ačkoli je sladký, cukru je v něm málo, a pouze třtinový. Sladkou chuť mu dává hlavně javorový sirup, který se báječně doplňuje s vanilkovým cukrem, kterým jsem posypala vršek koláče, než jsem ho strčila do trouby. Pokud si však potrpíte na koláče s drobenou, můžete koláč místo vanilkového cukru posypat právě jí.

Ingredience

Na 1 vyšší plech (20 x 30 cm)

  • 80 g másla
  • 3 vejce
  • 300 g bílého řeckého jogurtu
  • 80 g pohankové mouky
  • 180 g bezlepkové mouky
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 50 g třtinového cukru
  • 1/2 balení bezlepkového prášku do pečiva
  • 250 g červeného rybízu
  • 8 g vanilkového cukru s vanilkou Bourbon
  • pečicí papír

Postup

  1. Máslo necháme rozpustit a pak ho smícháme s pohankovou a bezlepkovou moukou do drobivého těsta.
  2. Přidáme vajíčka prošlehaná vidličkou a bílý jogurt a umícháme hladké těsto. Nakonec přidáme javorový sirup, třtinový cukr a prášek do pečiva.
  3. Těsto nalijeme na plech vystlaný pečicím papírem. Navrch rovnoměrně poklademe rybíz a posypeme jej vanilkovým cukrem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 55 minut. Posledních 20 minut pouze zezdola.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.