Křupinkové překvapení

Křupinkové překvapení

Spojení nadýchaného ovocného tvarohu a křupavého korpusu je prvotřídní. Tento dezert přijde k chuti kdykoli – osobně si ho ráda dávám k snídani nebo dopolední svačině, protože obsahuje vitaminy (jahody), sacharidy (lupínkový korpus), i bílkoviny a vápník (tvaroh). Určitě jím potěšíte i návštěvu nebo (jako v mém případě) kolegyně v práci.

Ingredience

Na 1 zapékací formu (20 x 20 cm)

Na těsto

  • 100 g kukuřičných lupínků bez lepku
  • 120 g pohankových lupínků
  • 80 g másla
  • 4 lžíce pohankové mouky
  • 2 vejce

Na náplň

  • 250 g nízkotučného měkkého tvarohu
  • 150 g jahod
  • 100 g borůvkového jogurtu
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 20 g pudinkového prášku (jahodového)

Postup

  1. Kukuřičné a pohankové lupínky nasypeme do robotu a sekáčkem rozdrtíme nadrobno. Pak přesypeme do mísy, přidáme změklé máslo, pohankovou mouku a vejce a rukama vypracujeme těsto, které vtěsnáme do zapékací formy.
  2. Do robotu dáme tvaroh, jogurt a nakrájené jahody a umixujeme do hladké konzistence. Nakonec přimícháme kokos, cukr a pudinkový prášek a směs nalijeme na těsto.
  3. Dáme péct do trouby na 180 °C na zhruba 60 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.