Křupavé müsli tyčinky

Křupavé müsli tyčinky

Máte rádi takzvané “crunchy” tyčinky? Nebo jste v minulosti, když jste ještě nemuseli držet bezlepkovou dietu, ujížděli na tyčinkách Fitness, ať už v klasické variantě nebo máčené v tmavé či světlé čokoládě? Já ano, a proto jsem se rozhodla, že si takové udělám sama doma. Jsou hotové raz dva (když nepočítám tuhnutí v lednici), k jejich přípravě vám stačí jen kuchyňský robot, a navíc si je můžete připravit ze surovin, které máte úplně nejraději. Další výhodou je, že cenově vyjdou jen na pár korun, a v lednici vám vydrží minimálně dva týdny.

Ingredience

Na 1 formu (15 x 25 cm)

  • 50 g lískových ořechů
  • 50 g sušených banánů
  • 50 g karobové čokolády
  • 2 hrnky pohankových lupínků
  • 1 hrnek kukuřičných lupínků
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce arašídového másla
  • pečicí papír

Postup

  1. Sušené banány, lískové oříšky a karobovou čokoládu dáme do robotu a nasekáme nahrubo. Pohankové a kukuřičné lupínky dáme do sáčku a rozmačkáme rukama a dáme také do robotu.
  2. Přidáme kokosový olej, med a arašídové máslo a na nízké otáčky mixujeme, dokud nevznikne pevnější, trošku lepivá hmota.
  3. Formu vysteleme pečicím papírem a vtlačíme do ní hmotu. Před konzumací dáme na alespoň 2 hodiny zatuhnout do lednice.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.