Kostky z arašídového másla a datlové pasty

Kostky z arašídového másla a datlové pasty

Jak jistě víte, tak při pečení ráda experimentuji a zkouším nové a neobvyklé kombinace surovin a chutí. Recept na tento výborný moučník jsem vymyslela pro blog FITNESS4U se kterým už nějaký ten měsíc spolupracuji. Radost jím udělám hlavně všem, kteří si potrpí na zdravé a proteinové dezerty. V těstě je totiž pouze minimum mouky, ale zato tam najdete datlovou pastu, která obsahuje aminokyseliny a velké množství vitaminů a minerálních látek, agávový sirup, vločky, banán a samozřejmě arašídové máslo a proteinový prášek.

Ingredience

Na 1 formu (24 x 28 cm)

  • 70 g arašídového másla
  • 100 g datlové pasty
  • 60 g másla
  • 4 vejce
  • 1 měkký banán
  • 45 g kokosového cukru
  • 3 lžíce sirupu z agáve
  • 60 g ovesných vloček
  • 20 g vanilkového proteinu
  • 65 g hladké mouky
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1 lžička jedlé sody
  • pečicí papír

Postup

  1. Do robotu dáme nakrájenou datlovou pastu, arašídové a klasické máslo, nakrájený banán a sirup z agáve. Mixujeme, dokud nevznikne konzistentní hmota, do které zašleháme postupně všechna vejce.
  2. Zvlášť promícháme kokosový cukr, protein, hladkou mouku, ovesné vločky a jedlou sodu. Sypkou směs po částech vmícháme do tekuté.
  3. Formu vyložíme pečicím papírem a naplníme těstem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě 20 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.