Koláč z červené řepy a arašídového másla

Koláč z červené řepy a arašídového másla

Pokud si potrpíte na opravdu zdravé moučníky, pak vám recept na tento koláč určitě udělá radost. V jeho složení nenajdete nic nezdravého. Neobsahuje žádný cukr, takže není zase až tak moc sladký (jako sladidlo jsem použila pouze právě fíkovou pastu, kterou je možné nahradit i datlovou pastou, plus arašídové máslo), klasické máslo nebo Heru zastoupil zdravý zastudena lisovaný olivový olej, a protože jsem sáhla po kukuřičné mouce, tak je koláč i bez lepku.

Ingredience

Na 1 formu (24 x 24 cm)

  • 2 červené řepy
  • 1/2 jablka
  • 3 vejce
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 110 g arašídového másla Lucky Alvin (příchuť mléčná čokoláda + lískové ořechy)
  • 150 g fíkové pasty
  • 90 g kukuřičné mouky
  • 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kusy. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme. Oboje rozmixuje v kuchyňském robotu.
  2. Přidáme arašídové máslo a fíkovou pastu a mixujeme, dokud se všechny ingredience dobře nepromísí.
  3. Do směsi vmícháme olivový olej, rozšlehaná vajíčka a kukuřičnou mouku s práškem do pečiva.
  4. Formu vyložíme pečicím papírem a naplníme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.