Koláč z arašídové mouky s karamelizovaným ananasem

Koláč z arašídové mouky s karamelizovaným ananasem

Tento recept jsem připravila ve spolupráci se skvělých e-shopem FITNESS4U , kde můžete zakoupit nejen fitness produkty, ale také zde najdete bohatý sortiment ze zdravé výživy, jako třeba bio potraviny, zdravé alternativy cukru, bezlepkové produkty nebo ořechové mouky. A právě jednu z ořechových mouk jsem použila i při přípravě toho výborného zdravého ananasového koláče. Arašídovou mouku už jsem v minulosti často používala třeba k pečení banánových sušenek nebo moučníků, tentokrát jsem zkusila kombinaci s ananasem. A výsledek je vážně skvělý. Ochutnejte a přesvědčte se sami!

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 130 g Hery
  • 20 g másla
  • 90 g arašídové mouky
  • 130 g celozrnné pšeničné mouky
  • 3 vejce
  • 130 g bílého jogurtu
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 odměrka vanilkového proteinu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 350 g ananasu
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • pečicí papír

Postup

  1. Heru a máslo rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Přimícháme arašídovou a celozrnnou mouku.
  2. Vmícháme jogurt a vidličkou rozšlehaná vejce. Nakonec přidáme cukr, proteinový prášek a prášek do pečiva a dobře promícháme. Těsto nalijeme do koláčové formy s pečicím papírem.
  3. V hrnci zahřejeme máslo. Přidáme ananas pokrájený na kousky a zasypeme třtinovým cukrem. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Občas promícháme.
  4. Zkaramelizovaný ananas navršíme na těsto a pokapeme trochou rozehřátého másla z cukrem, co zbylo v hrnci.
  5. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme pouze zespodu dalších 20 až 25 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.