Koláč s nektarinkami z kokosové mouky

Koláč s nektarinkami z kokosové mouky

Ovocné koláče jsou vděčné, ale většina lidí se drží tradičních receptů s jablky, rybízem, jahodami, švestkami nebo borůvkami. Přitom se dají úžasné moučníky vykouzlit i z exotičtějších druhů ovoce. V tomto receptu jsem použila nektarinky, které výborně chutnají v kombinaci s kokosovou moukou a svěžím citronovým cukrem. Navíc je v těstě také kefír, díky čemuž je koláč více vláčný a také bohatší na vápník a bílkoviny.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 110 g másla
  • 3 vejce
  • 300 ml kefíru
  • 55 g kokosové mouky
  • 120 g polohrubé mouky
  • 1 balení citronového cukru s citronovou kůrou
  • 40 g krystalového cukru
  • 2 odměrky vanilkového proteinu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 nektarinky
  • pečicí papír

Postup

  1. Rozměklé máslo utřeme s citronovým a krystalovým cukrem.
  2. Vajíčka prošleháme metličkou s kefírem, a pak vmícháme k máslu s cukrem.
  3. V míse promícháme polohrubou a kokosovou mouku s jedlou sodou a vanilkovým proteinem.
  4. Obě směsi spojíme a vmícháme nektarinky nakrájené na malé tenké plátky.
  5. Těsto nalijeme do formy s pečicím papírem. Pečeme v troubě při 175 °C asi 60 minut.

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.