Kokosový cheesecake s banánem a chia semínky

Kokosový cheesecake s banánem a chia semínky

Cheesecaky prostě miluju a nikdy se jich nepřejím! Jsou lahodné, jemné a když jsou odleželé a perfektně vychlazené z lednice, tak i osvěží. Tentokrát jsem se rozhodla vyzkoušet na náplň trochu netradiční kombinaci z tvarohu, banánů, strouhaného sušeného kokosu a chia semínek – právě ty slouží jako skvělé pojivo a zároveň zvyšují výživovou hodnotu celého moučníku, protože jsou zdrojem bílkovin, omega 3 mastných kyselin, antioxidantů a minerálních látek.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

Na korpus

  • 100 g Ramy s mandlovým a kokosovým olejem
  • 200 g ovesné bezlepkové mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 3 lžíce vody
  • pečicí papír

Na náplň

  • 500 g polotučného měkkého tvarohu
  • 2 větší zralé banány
  • 2 vejce
  • 3 lžíce chia semínek
  • 50 g moučkového cukru
  • 60 g strouhaného sušeného kokosu
  • 4 lžíce ovesné bezlepkové mouky

Postup

  1. Ramu necháme změknout při pokojové teplotě. Mouku promícháme s moučkovým cukrem a pak přidáme Ramu a rukama vypracujeme drobenkové těsto. Přidáme vodu a zaděláme pevné, tažné těsto, které vtěsnáme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Dáme na 30 minut odležet do lednice
  2.  Vaničky tvarohu vyklopíme do mísy. Přidáme vidličkou rozmačkané banány a vejce a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme chia semínka, moučkový cukr, strouhaný kokos a mouku. Necháme 15 minut stát.
  3. Formu s těstem vyndáme z lednice a rovnoměrně na něj rozprostřeme náplň.
  4. Cheesecake pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 20 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě 50 minut, dokud náplň nebude zlatavá a pevná.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.