Kokosovo-vanilkový proteinový koláč s lesními plody

Kokosovo-vanilkový proteinový koláč s lesními plody

Spojení vanilky, kokosu, malin, ostružin a borůvek je prostě parádní. Pokud hledáte inspiraci na moučník ke kávě pro návštěvu nebo něco pro sebe ke svačině, určitě vyzkoušejte tento recept. Poprvé jsem také při přípravě pečeného moučníku použila sypkou směs Vegan veggie, jelikož vajíčka už jsem neměla, a jsem s ní maximálně spokojená. Konzistence i chuť moučníku je stejná jako když do těsta přidáte klasická vajíčka, takže ji rozhodně můžu doporučit.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 150 g Hery
  • 300 ml podmáslí
  • 30 g vegan eggie + 120 ml vody
  • 60 g sušeného strouhaného kokosu
  • 90 g krystal cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 2 odměrky vanilkového proteinu
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g ovoce (lesní plody)
  • pečicí papír

Postup

  1. Heru rozpustíme a necháme vychladnout. Směs vegan eggie rozmícháme ve vodě a pak smícháme s Herou.
  2. Kokos promícháme s cukrem, moukou a práškem do pečiva. Postupně tuto suchou směs vmícháme na střídačku s podmáslím k tuku. Nakonec přimícháme proteinový prášek.
  3. Koláčovou formu vysteleme pečicím papírem a naplníme těstem. Navrch dáme ovoce.
  4. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 55 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.