Nepečené kuličky jsou skvělou, zdravou a nenáročnou laskominou. Prostě jen rozmixujeme požadované suroviny do tužší hmoty, ze které tvarujeme nebo vykrajujeme tvary, které chceme. Raw kuličky zpravidla bývají měkčí a trochu lepkavé, proto vás možná překvapí, že tyto takové nejsou. Naopak, po zatuhnutí v lednici jsou křupavé a nepřilepují se ani na prsty, ani na nádobí. Jsou výborné, určitě je vyzkoušejte!
Ingredience
20 kuliček
- 100 g raw arašídového másla
- 100 g jáhlových vloček
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 50 g strouhaného kokosu
- 1 lžíce kokosového tuku
Postup
- Všechny suroviny dáme do robotu a umixujeme na hladkou hmotu. Pokud je příliš tuhá, přidáme lžíci vody nebo sójového či rýžového mléka. Z hmoty uplácáme kouli a dáme ji na asi 5 minut do lednice.
- Z hmoty tvarujeme rukama malé kuličky. Dáváme je vedle sebe na tácek nebo talířek.
- Před konzumací dáme na alespoň hodinu zatuhnout do lednice.