Kokosovo-burákové raw kuličky

Kokosovo-burákové raw kuličky

Nepečené kuličky jsou skvělou, zdravou a nenáročnou laskominou. Prostě jen rozmixujeme požadované suroviny do tužší hmoty, ze které tvarujeme nebo vykrajujeme tvary, které chceme. Raw kuličky zpravidla bývají měkčí a trochu lepkavé, proto vás možná překvapí, že tyto takové nejsou. Naopak, po zatuhnutí v lednici jsou křupavé a nepřilepují se ani na prsty, ani na nádobí. Jsou výborné, určitě je vyzkoušejte!

Ingredience

20 kuliček

  • 100 g raw arašídového másla
  • 100 g jáhlových vloček
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce kokosového tuku

Postup

  1. Všechny suroviny dáme do robotu a umixujeme na hladkou hmotu. Pokud je příliš tuhá, přidáme lžíci vody nebo sójového či rýžového mléka. Z hmoty uplácáme kouli a dáme ji na asi 5 minut do lednice.
  2. Z hmoty tvarujeme rukama malé kuličky. Dáváme je vedle sebe na tácek nebo talířek.
  3. Před konzumací dáme na alespoň hodinu zatuhnout do lednice.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.