Kokosové flapjack se stopami jahod

Kokosové flapjack se stopami jahod

Flapjack jsou skvělé pečené ovesné tyčinky, které mají svůj původ na britských ostrovech. Obsahují vysoký podíl ovesných vloček, medu, oříšků a dalších zdravých surovin, které vás zasytí a dodají vám energii. Já klasické ovesné, které jsou v prodeji, nemohu a i když existují i bezlepkové varianty, je mnohem lepší a také levnější, udělat si je doma. Pokud jste na kokos, pak si tyto určitě upečte.

Ingredience

Na 8 kusů

  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 60 g bílé čokolády
  • 100 g ovesných bezlepkových vloček
  • 110 g strouhaného sušeného kokosu
  • 130 g bílého řeckého jogurtu
  • 2 lžíce jahodové marmelády
  • pečicí papír

Postup

  1. Kokosový olej a rozlámanou bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Ovesné vločky rozmixujeme téměř nahladko a smícháme s kokosem. Suchou směs pozvolna vmícháme do tekuté. Nakonec přidáme jogurt smíchaný s marmeládou a pořádně promícháme.
  2. Zapékací formu (já jsem použila chlebovou) vysteleme pečicím papírem a vtěsnáme do ní těsto. Nakonec ho zarovnáme stěrkou.
  3. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C asi na 35 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme ostrým nožem na tyčinky.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.