Kávovo-karamelový koláč s borůvkami a para ořechy

Kávovo-karamelový koláč s borůvkami a para ořechy

Ačkoli v kuchyni při pečení nejvíce používám vlašské ořechy, tak co se chuti týče, mám nejraději právě para ořechy. Mají jemnou, krémovou a nasládlou chuť, takže si je dám ráda ke svačině jen tak samotné nebo třeba v karobové polevě. Pokud jde o jejich zdravotní benefity, tak obsahují mnoho vitaminů a minerálních látek, a také omega-3 mastné kyseliny. Jejich pravidelná konzumace prospívá naší pokožce i vlasům, posilují zdraví srdce i celkový imunitní systém. Tento lahodný koláč tedy nejen, že uspokojí vaše chutě po sladkém, ale navíc prokáže i dobrou službu vašemu organismu.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 120 g másla
  • 150 g másla LifeLike Caramel Twister
  • 3 vejce
  • 70 ml černé kávy
  • 50 ml mléka
  • 80 g třtinového cukru
  • 70 g kokosové mouky
  • 80 g polohrubé mouky
  • 90 g para ořechů
  • 130 g borůvek
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout, a pak jej metličkou prošleháme s máslem LifeLike a vejci. Poté postupně přilijeme kávu a mléko.
  2. V míse promícháme třtinový cukr, kokosovou a polohrubou mouku, a prášek do pečiva.
  3. Suchou směs po částech vmícháme do tekuté a nakonec přidáme nasekané para ořechy a borůvky. Zlehka zamícháme.
  4. Těstem naplníme koláčovou formu vyloženou pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 45 až 50 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.