Kakaové protein bars s ovocem a kešu oříšky

Kakaové protein bars s ovocem a kešu oříšky

Proteinovky jsou skvělým zdrojem bílkovin důležitých pro růst a udržení svalové hmoty, a jelikož nejím maso, kupuji si je poměrně hodně často. Většinou každý den sním alespoň jednu. Mám už svoje oblíbené značky a druhy, ale čím dál častěji si dělám vlastní domácí proteinové a energy tyčinky. Jedním z důvodů je fakt, že vyjdou mnohem levněji, ale i to, že do těsta mohu použít přesně ty suroviny, které mi chutnají nejvíce a udělat si je sobě takzvaně na míru. Tyto jsou extra čokoládové a i když v nich není cukr, nemějte strach, že by nebyly sladké. Sladivost je dána rýžovým sirupem, rozinkami a právě proteinovým kakaovým práškem.

Ingredience

Na 1 zapékací formu (22 x 16 cm)

  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 2 hrnky ovesných bezlepkových vloček
  • 1/2 hrnku kukuřičných lupínků
  • 50 g rozinek
  • 50 g kešu oříšků
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 80 g kukuřičné mouky
  • 80 g proteinového prášku (příchuť čokoláda)
  • 20 g kakaového prášku bio
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 150 g hroznového vína bez pecek
  • pečicí papír

Postup

  1. Kokosový olej necháme rozpustit a pak ho smícháme s ovesnými bezlepkovými vločkami, rozdrcenými kukuřičnými lupínky, rozinkami, nasekanými kešu oříšky a slunečnicovými semínky.
  2. Přidáme bílý jogurt, rozkvrdlané vejce, rýžový sirup, proteinový prášek a kakaový prášek. Nakonec zahustíme kukuřičnou moukou.
  3. Hroznové víno opláchneme a osušíme a vmícháme do směsi.
  4. Zapékací formu vysteleme pečicím papírem a naplníme ji směsí. Povrch uhladíme stěrkou.
  5. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C na přibližně 35 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.