Kakaová buchta s rozinkami a vlašskými ořechy

Kakaová buchta s rozinkami a vlašskými ořechy

Pokud máte v oblibě moučníky s proteinem, tak vám tímto receptem určitě udělám radost. Tentokrát se jedná o velice rychlou a na přípravu snadnou čokoládovou buchtu, navíc bezlepkovou, takže si ji mohou upéct i všichni celiaci, kterou jsem vyšperkovala o rozinky a nasekané vlašské ořechy. Tím pádem dodáte tělu navíc potřebné omega-3 mastné kyseliny, vitamin E, vitaminy skupiny B, minerální látky a vlákninu.

Ingredience

Na 1 formu (15 x 25 cm)

  • 90 g másla
  • 40 g hořké čokolády
  • 30 g mléčné čokolády
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 balení Skyr natur
  • 1 odměrka vanilkového proteinu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 90 g bezlepkové mouky
  • 40 g celozrnné rýžové mouky
  • 3 vejce
  • 50 g rozinek
  • 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
  • 1 lžička jedlé sody
  • pečicí papír

Postup

  1. Nakrájené máslo a rozlámanou hořkou a mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Až směs vychladne, přidáme všechna tři vejce a Skyr natur a vyšleháme dohladka.
  2. V míse promícháme bezlepkovou a rýžovou mouku s jedlou sodou, skořicí, kakaem, cukrem a proteinovým práškem. Pak tuto sypkou směs pozvolna vmícháme do tekuté hmoty. Výsledné těsto bude méně tekuté.
  3. Nakonec zlehka vmícháme vlašské ořechy a rozinky.
  4. Formu vysteleme pečicím papírem a naplníme těstem.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.