Jogurtová miska s čerstvým ovocem

Jogurtová miska s čerstvým ovocem

Nevím, jak pro vás, ale pro mě je nejlepší volbou ke snídani buď ovesná kaše s medem, javorovým sirupem či kukuřičným sirupem, s oříšky a sušeným ovocem, nebo jogurt – nejlepší je řecký bílý jogurt, protože je hustější a má i mnohem lepší chuť, do kterého si zamíchám vločky, semínka, oříšky a čerstvé ovoce, jako jsou maliny, banány, jahody, borůvky a podobně, které je v tuto dobu k dostání na každém rohu. Takováto snídaně je plná vitaminů, bílkovin, antioxidantů a minerálních látek, tudíž je skvělým startem do pracovního dne. Navíc je hotová raz dva.

Ingredience

Na 1 porci

  • 150 g bílého řeckého jogurtu
  • 1 banán
  • maliny
  • 1/2 broskve
  •  hrst pohankových vloček
  • 1 lžíce loupaného konopného semínka
  • 1 lžíce rýžového nebo kukuřičného sirupu
  • mochyně (physalis) na ozdobu

Postup

  1. Banán oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Broskev nakrájíme na tenké plátky a maliny opláchneme a osušíme.
  2. Do misky dáme jogurt a na něj rozložíme ovoce, vločky a semínka.
  3. Ochutíme sirupem, ozdobíme mochyní a podáváme.

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.