Jasmínová rýže s krevetami a chilli papričkami

Jasmínová rýže s krevetami a chilli papričkami

Máte rádi pokrmy z rýže a hledáte inspiraci na nějaký nový recept? Pak vyzkoušejte toto báječné rizoto s krevetami, chilli papričkami, bylinkami a klobásou chorizo, která dává pokrmu ten správný říz, takže ji určitě nevynechejte. Toto lehké, chutné a zdravé jídlo snoubí chuť mexické a thajské kuchyně, takže pokud máte tyto kuchyně rádi, jistě vám zachutná i tento recept. Servírovat ho můžete jak k obědu, tak k večeři. 

Ingredience

Na 2 porce

  • 200 g uvařené jasmínové rýže (nesolené)
  • 4 jarní cibulky
  • hrst hladkolisté petrželky (nasekané)
  • 1 mrkev
  • 50 g klobásy chorizo
  • 6 až 8 ks chilli papriček
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • sezamový olej

Na marinádu

  • 1 citron
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 150 g loupaných krevet

Postup

  1. Suroviny na marinádu prošleháme metličkou a pak do ní naložíme na alespoň 30 minut krevety.
  2. Na oleji rychle orestujeme nasekané stroužky česneku. Přidáme pokrájené bílé části cibulek, na jemné nudličky nakrájenou mrkev a 3 minuty restujeme. Pak přidáme chilli papričky, na kolečka pokrájenou klobásu a krevety s marinádou, a ještě minutu nebo dvě restujeme.
  3. Přidáme rýži a zelené části cibulek. Důkladně promícháme a zakápneme sójovou omáčkou. Jakmile jsou krevety růžovo – oranžové, odstavíme z plotny a vmícháme petrželku.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.