Jarní salát s chřestem a jahodami

Jarní salát s chřestem a jahodami

Nevím, jak u vás, ale u mě se s příchodem teplých jarních dnů objevují v jídelníčku zeleninové i ovocné saláty čím dál častěji. Jsou snadné a rychlé na přípravu, dají se připravit na nespočet různých způsobů, tělu dodají potřebné vitaminy, minerální látky a vlákninu, a co je hlavní vždycky chutnají skvěle. Tentokrát jsem vsadila na lehký a netradiční chřestový salát s jahodami a ředkvičkami zakápnutý datlovým balsamico octem od společnosti Bombus natural energy – koupíte ho zde.Ten vyniká svojí jedinečnou lehce nasládlou chutí, která je dána datlovým sirupem. Na rozdíl od jiných balsamico octů neobsahuje přidané cukry, v jeho složení je pouze datlový sirup (77,5 %) a vinný balsamicový ocet (22,5 %). Datlový balsamico ocet dokáže vyšperkovat k dokonalé chuti nejen zeleninové saláty, ale také zdokonalí chuť grilovaného kuřecího či hovězího masa.

Ingredience

Na 2 porce

  • 200 g zeleného chřestu
  • 150 g bílého chřestu
  • hrst baby špenátu
  • jahody
  • ředkvičky
  • datlový balsamico ocet
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • máta na ozdobu

Postup

  1. Do hrnce nalijeme vodu a dáme ji vařit. Jakmile dojde k bodu varu, vložíme do ní očištěný chřest, ze kterého odkrojíme tvrdé konce. Povaříme asi 2 minuty.
  2. Špenát omyjeme, nasekáme a krátce podusíme na trošce olivového oleje. Lehce osolíme a opepříme.
  3. Jahody a ředkvičky očistíme a pokrájíme na plátky.
  4. Chřest naservírujeme na talíře, přidáme špenát, jahody a ředkvičky. Celé zakápneme hustým datlovým balsamico octem, ozdobíme čerstvou mátou a podáváme.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.