Jáhlovo-kokosové lívanečky

Jáhlovo-kokosové lívanečky

Máte v týdnu naspěch, takže se po ránu odbýváte? Na to, abyste si přichystali zdravou a chutnou snídani zkrátka nemáte čas? Změňte to alespoň o víkendu a v klidu si vychutnejte báječnou, třeba i teplou, snídani. Pokud si potrpíte na sladké jako já, vyzkoušejte tyto skvělé lívance bez mouky z jáhel a strouhaného kokosu. Jáhly jsou skvělým zdrojem vitaminů skupiny B, vlákniny, bílkovin i důležitých minerálních látek jako je draslík, hořčík, železo nebo zinek. Báječně vás zasytí a dodají energii na celé dopoledne. Místo zavařeniny si je můžete dopřát třeba i s javorovým sirupem, tvarohem, zakysanou smetanou, rozmačkanými banány nebo jahodami.

Ingredience

  • 40 g másla
  • 100 g jáhel
  • 250 ml sójového mléka
  • 40 g třtinového cukru
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 2 vejce
  • 1 balení vanilkového pudinku bez lepku
  • špetka soli
  • kokosový olej na smažení
  • domácí zavařenina

Postup

  1. Jáhly alespoň třikrát po sobě spaříme horkou vodou. Pak je zalijeme mlékem a zahřejeme. Přidáme špetku soli, cukr a máslo a za občasného míchání vaříme asi 5 minut. Poté je přiklopíme a necháme na mírném plameni asi 10 minut dojít.
  2. Uvařené jáhly důkladně promícháme s rozšlehanými vejci, strouhaným kokosem a pudinkovým práškem.
  3. Ze vzniklé hmoty smažíme na pánvi na rozpáleném kokosovém oleji lívance z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajeme do papírové utěrky.
  4. Lívanečky podáváme s domácí zavařeninou, například malinovou nebo jahodovou, případně s jogurtem nebo polité javorovým sirupem.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.