Jablková buchta s pekanovými ořechy

Jablková buchta s pekanovými ořechy

Jablka a ořechy – to je chuťově bezkonkurenční dvojka, která nikdy nezklame. Moučníků s touto kombinací lze připravit snad nespočet, od klasického štrúdlu, přes americký jablečný páj, až po křehké francouzské galetky. Pokud však dáváte přednost jednoduchým a na přípravu rychlým receptům, pak rozhodně vyzkoušejte tuto buchtu. Uvedené ingredience jednoduše smícháte v míse, pak těsto nalijete do formy a strčíte do trouby a dáte na několik minut péct. Pokud nemáte pekanové ořechy, můžete je klidně nahradit vlašskými a místo rozinek můžete přidat i třeba sušené brusinky nebo meruňky nakrájené na malé kousky. Záleží, co vám chutná nejvíce.

Ingredience

Na 1 formu 28 x 24 cm

  • 140 g tuku Hera
  • 2 menší jablka
  • 2 vejce
  • 140 g pšeničné celozrnné mouky
  • 65 g třtinového cukru
  • 2 odměrky vanilkového proteinu
  • 40 g pekanových ořechů
  • 40 g rozinek
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. V hrnci na rozpuštěném tuku podusíme na malé tenké plátky nakrájené jablka, asi 10 minut.
  2. Až směs vychladne, přimícháme cukr, mouku, proteinový prášek a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme rozkvrdlaná vajíčka a nasekané pekanové ořechy.
  3. Formu vysteleme pečicím papírem a naplníme těstem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 až 35 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.