Jablečný koláč s lněným semínkem

Jablečný koláč s lněným semínkem

Jablečných koláčů existuje mnoho variací. Jejich výhodou je především to, že se dají připravit během celého roku. Já mám jablečné moučníky moc ráda, čehož jste si jistě všimli, pokud už nějakou dobu na můj blog chodíte. Tento koláč se může zdát na první pohled nudný a obyčejný, chuťově je však skvělý. Při jeho přípravě jsem tentokrát nijak zvlášť neexperimentovala, pouze jsem do těsta přimíchala loupané konopné semínko, které je zdrojem bílkovin, vlákniny a minerálních látek. A také je bezlepkový, takže si ho můžou dopřát všichni celiaci.

Ingredience

Na 1 vyšší plech (20 x 30 cm)

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 70 g řepkového oleje
  • 80 g třtinového cukru
  • 25 g skořicového cukru
  • 15 g loupaného konopného semínka
  • 170 g bezlepkové mouky
  • 3 vejce
  • 60 ml vody
  • 3 červená jablka
  • pečicí papír

Postup

  1. Tvaroh prošleháme s olejem a třtinovým cukrem. Pak zašleháme jedno vejce po druhém a vmícháme po troškách vodu.
  2. V míse promícháme mouku, konopná semínka a skořicový cukr. Pak obě směsi spojíme a krátce prošleháme do hladkého těsta.
  3. Těsto nalijeme na plech vystlaný pečicím papírem. Navrch dáme oloupaná a na tenké měsíčky pokrájená jablka.
  4. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě 15 až 20 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.