Jablečný chlebíček s oříšky a datlovým sirupem

Jablečný chlebíček s oříšky a datlovým sirupem

Jablečné koláče, záviny a buchty jsou klasika, která nikdy neomrzí. Pokud si na kombinaci šťavnatých jablek, voňavé skořice a jemných oříšků také potrpíte, určitě vyzkoušejte tento recept na vláčný jablečný chlebíček s datlovým sirupem. Datlový sirup od společnosti Bombus natural energy je zdravou alternativou obyčejného bílého cukru. Vyrábí se z přezrálých datlí a vody a pyšní se výraznou chutí a vysokou sladivostí. Barvu má tmavě hnědou a konzistenci podobnou jako med. Použít se dá jak do pečených moučníků, tak k přípravě raw dezertů, k doslazení kaší nebo přelití lívanců či palačinek. Kromě toho, že dodá pokrmům skvělou chuť, obohatí je i o mnoho vitaminů a minerálních látek. Pravidelná konzumace datlí podporuje trávení, chrání buňky před volnými radikály, zklidňuje nervový systém a pomáhá detoxikovat organismus. Jablečný chlebíček je tak vynikající a zdravou svačinkou.

Ingredience

Na 1 zapékací chlebovou formu (9 x 28 cm)

  • 80 g másla
  • 110 g jáhlové mouky
  • 40 g kukuřičné mouky
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 40 g tmavého třtinového cukru
  • 3 lžíce datlového sirupu Bombus natural energy (koupíte zde)
  • 2 vejce
  • 250 g měkkého nízkotučného tvarohu
  • 50 ml polotučného mléka
  • 2 jablka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Máslo rozpustíme a smícháme s jáhlovou a kukuřičnou moukou do drobivého těsta. Pak přidáme vejce prošlehaná vidličkou s mlékem a měkký tvaroh a umícháme hladké těsto.
  2. Přidáme datlový sirup, mleté oříšky, třtinový cukr a mletou skořici a dobře promícháme.
  3. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na maličké kousíčky a vmícháme do těsta. Nakonec přidáme prášek do pečiva a jen zlehka promícháme.
  4. Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C asi na 60 minut. Pak snížíme teplotu na 160 °C a pečeme pouze zezdola ještě asi 20 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.