Jablečné vločkové hvězdičky

Jablečné vločkové hvězdičky

Někdy si říkám, jestli není můj pes tak trochu vegetarián. Ovoce a zeleninu totiž miluje, a to jak v syrovém stavu, tak vařeném. Nejvíce mu chutnají jablka, mrkve, banány, hrušky, rajčata, ale schroupne i ředkvičky, celer nebo okurku. Tyto sušenky jsou s jablíčkem i mrkvičkou a aby byly i trochu zdravé, přimíchala jsem do těsta rozmixované ovesné vločky. Pro lepší chuť jsem přidala i trošku agávového sirupu, který lze nahradit i sirupem rýžovým nebo kukuřičným nebo medem. Z tohoto množství vzniklo asi 200 hvězdiček.

Ingredience

  • 160 g ovesných vloček
  • 220 g polohrubé mouky
  • 1 větší jablko
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 30 ml vody
  • 1 lžíce sirupu z agáve
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • pečicí papír

Postup

  1. Ovesné vločky rozmixujeme v robotu a pak je smícháme s polohrubou moukou a jedlou sodou.
  2. Mrkev a jablko oloupeme, nakrájíme a vložíme do robotu. Přidáme vejce, řepkový olej, vodu a sirup z agáve a mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne kašovitá hmota.
  3. Obě směsi spojíme a rukama vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme na asi 30 minut odležet do lednice.
  4. Těsto rozválíme na silikonové podložce a vykrajovátkem tvoříme mini sušenky, které dáváme vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.