Italský zeleninový bochník

Italský zeleninový bochník

Tento chlebíček je dělaný z konopné mouky, která je velmi zdravá a nutričně výživná, a má velice specifickou, nezvyklou chuť. Možná vám bude chvilku trvat, než jí přijdete na chuť. Doporučuji proto, pokud ji zkoušíte poprvé, použít jí do těsta třeba jen 50 gramů. Jelikož je do těsta přimíchaná zelenina, je chlebíček výborný jen tak samotný, ale samozřejmě si ho můžete také namazat pomazánkou, lučinou nebo obložit šunkou či sýrem.

Ingredience

Na 1 zapékací chlebovou formu (9 x 28 cm)

  • 50 ml olivového oleje
  • 3 vejce
  • 50 g baby špenátu
  • 30 g rukoly
  • 30 g polníčku
  • 120 g konopné mouky
  • 120 g bezlepkové mouky
  • 100 ml sójového nápoje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1/2 balení bezlepkového kypřícího prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Baby špenát, polníček a rukolu opláchneme, očistíme a nasekáme na malé kousky. Na pánvi rozpálíme olej a saláty krátce podusíme, aby změkly.
  2. V míse promícháme konopnou mouku, bezlepkovou mouku, sůl, česnek, oregano a prášek do pečiva. Přidáme rozšlehaná vejce, sójový nápoj a saláty včetně olivového oleje. Dobře promícháme, aby se všechny ingredience propojily.
  3. Chlebovou formu vysteleme pečicím papírem a nalijeme do ní těsto. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na asi 65 minut. Propečenost ověříme špejlí.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.