Avokádový hummus s tofu

Avokádový hummus s tofu

Pro pomazánky všeho druhu mám slabost. Klidně je jím i samotné. Můžete s nimi různě experimentovat a vykouzlit si takovou, na kterou máte momentálně chuť. Jelikož mě na česnek moc neužije, nepřidávám ho ani do hummusů. Vy ale můžete – buď čerstvý prolisovaný, nebo sušený. Já mám raději jemnější chuť, proto to nepřeháním ani s jiným kořením. Spíš dávám přednost bylinkám nebo různým semínkům. 

Ingredience

Na 1 misku

  • ½ hrnku suché cizrny
  • 1 zralé avokádo
  • 180 g tofu
  • 1 lžíce dýňového oleje
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 3 lžíce sušených italských bylinek
  • ½ lžičky soli
  • 150 ml vody
  • 1 lžička chilli

Postup

  1. Cizrnu propláchneme a necháme přes noc namáčet.
  2. Druhý den slijeme vodu a v čisté vodě cizrnu minimálně hodinu vaříme.
  3. Cizrnu necháme mírně vychladnout a dáme do robotu. Přidáme vodu a dýňový olej a důkladně rozmixujeme.
  4. Přidáme nakrájené tofu a avokádo, slunečnicová semínka, sušené italské bylinky, sůl a ještě krátce promixujeme.
  5. Ozdobíme chilli a dáme vychladit do lednice.

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.