Pro pomazánky všeho druhu mám slabost. Klidně je jím i samotné. Můžete s nimi různě experimentovat a vykouzlit si takovou, na kterou máte momentálně chuť. Jelikož mě na česnek moc neužije, nepřidávám ho ani do hummusů. Vy ale můžete – buď čerstvý prolisovaný, nebo sušený. Já mám raději jemnější chuť, proto to nepřeháním ani s jiným kořením. Spíš dávám přednost bylinkám nebo různým semínkům.
Ingredience
Na 1 misku
- ½ hrnku suché cizrny
- 1 zralé avokádo
- 180 g tofu
- 1 lžíce dýňového oleje
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 3 lžíce sušených italských bylinek
- ½ lžičky soli
- 150 ml vody
- 1 lžička chilli
Postup
- Cizrnu propláchneme a necháme přes noc namáčet.
- Druhý den slijeme vodu a v čisté vodě cizrnu minimálně hodinu vaříme.
- Cizrnu necháme mírně vychladnout a dáme do robotu. Přidáme vodu a dýňový olej a důkladně rozmixujeme.
- Přidáme nakrájené tofu a avokádo, slunečnicová semínka, sušené italské bylinky, sůl a ještě krátce promixujeme.
- Ozdobíme chilli a dáme vychladit do lednice.