Goji sušenky s pekanovými ořechy

Goji sušenky s pekanovými ořechy

Tyto bezlepkové sušenky s goji, neboli kustovnicí čínskou jsou mega dobré a mega zdravé. Toto miniaturní exotické ovoce se specifickou štiplavou chutí totiž nabízí mnoho zdravotních benefitů. Stimuluje tvorbu červených i bílých krvinek, posiluje celkovou obranyschopnost organismu, chrání před cukrovkou a srdečními chorobami, protože pomáhá snižovat cholesterol v krvi, také pomáhá při bolestech hlavy a upravuje poruchy spánku. Kustovnici si můžete přimíchat do ovesných vloček, kaše nebo ji použít do těsta při přípravě nejrůznějších moučníků. Její chuť vynikne i v těchto ovesných sušenkách s kokosem a pekanovými ořechy.

Ingredience

Na 8 kusů

  • 100 g mandlového másla
  • 20 g strouhaného sušeného kokosu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce medu
  • 50 g goji
  • 30 g kukuřičné mouky
  • 60 g ovesných bezlepkových vloček
  • 50 g pekanových ořechů
  • papírové nebo silikonové košíčky na muffiny

Postup

  1. V míse promícháme mandlové máslo, kokosový olej a med.
  2. Postupně přidáme strouhaný kokos, goji, kukuřičnou mouku, vločky a pekanové ořechy, které nalámeme na malinké kousky. Těsto dobře promícháme, aby se všechny ingredience propojily.
  3. Pomocí polévkové lžíce naplníme košíčky na muffiny, které vyskládáme do formy na muffiny.
  4. Sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 15 minut, pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších asi 15 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.