Goji – bobulky mládí

Goji – bobulky mládí

Kustovnice čínská neboli goji připomíná vzhledem sušené brusinky či rozinky. Na rozdíl od nich má ale štiplavější a výraznější chuť, která se skvěle hodí například do sušenek nebo kaší.

Malé červené bobulky patří mezi klenoty tradiční čínské medicíny, které prospívají organismu po všech stránkách. Obsahují vysoké množství beta-karotenu, vitaminu C a B, které svědčí pokožce, nehtům, vlasům i očím a značně posilují imunitu. Ve velkém jsou v goji zastoupeny také minerální látky, například zinek, selen a železo, které jsou důležité pro správnou krvetvorbu.

Kustovnici můžete zobat jen tak, jako jiné druhy sušeného ovoce nebo ořechů, nebo ji přidávat do těst, kaší, jogurtů, nákypů nebo ovocných salátů. Oproti rozinkám má kustovnice tu výhodu, že při pečení neztrácí svůj pevný tvar, takže se v koláči nenafoukne ani nerozplizne.

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.