Flapjack s arašídovým máslem a vlašskými ořechy

Flapjack s arašídovým máslem a vlašskými ořechy

Upéct si doma můžete nejen vynikající křupavé cookies z ingrediencí, které máte nejraději, ale také zdravé ovesné tyčinky nazývané flapjack. Jsou zdravé, výživné, bohaté na vlákninu i vitaminy. Můžete si je udělat čistě ořechové, kokosové nebo s přidáním sušeného ovoce, jako jsou brusinky, rozinky nebo švestky. Při přípravě těchto jsem použila také proteinový prášek a arašídové máslo, takže obsahují větší množství bílkovin. A navíc jsou bez cukru – slazené pouze datlovým sirupem.

Ingredience

Na 1 formu (15 x 25 cm)

  • 100 g vlašských ořechů
  • 30 g mletých arašídů
  • 70 g sušených meruněk
  • 70 g ovesných vloček
  • 40 g hladké mouky
  • 1 odměrka vanilkového proteinu
  • 90 g arašídového másla
  • 5 lžic kokosového oleje
  • 140 g bílého řeckého jogurtu
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • pečicí papír

Postup

  1. Vlašské ořechy nasekáme, sušené meruňky pokrájíme na malé kousky a promícháme v míse s arašídy, vločkami, hladkou moukou a proteinovým práškem.
  2. Vmícháme povolený kokosový olej, arašídové máslo, datlový sirup a na konec i bílý jogurt.
  3. Vzniklou hmotu přendáme do formy vyložené pečicím papírem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 25 až 30 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.