Flapjack s ananasem a bílou čokoládou

Flapjack s ananasem a bílou čokoládou

Pokud máte rádi vločkové sušenky nebo müsli tyčinky, pak určitě přijdete na chuť i těmto jemným, sladkým tyčinkám s ananasem. Nemusíte-li držet bezlepkovou dietu, můžete klidně použít klasické ovesné nebo žitné vločky, ananas můžete nahradit jablkem nebo hruškou, které nakrájíte na menší tenké plátky. Tyčinky si můžete dát ke svačině nebo se do nich zakousnout kdykoli, když vás bude honit mlsná.

Ingredience

Na 14 kusů

  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 50 g kvalitní bílé čokolády
  • 200 g ovesných bezlepkových vloček
  • 80 g mandlové mouky
  • 200 g bílého hustého jogurtu
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • 150 g ananasu (čerstvého nebo kompotovaného)
  • pečicí papír

Postup

  1. Kokosový olej a rozlámanou bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
  2. Vločky a mouku promícháme a pak obě směsi spojíme. Přidáme jogurt, datlový sirup a na malé kousíčky pokrájený ananas. Dobře promícháme, aby se všechny složky propojily. Vytvoříme hustší těsto.
  3. Zapékací formu vysteleme pečicím papírem a rovnoměrně ji naplníme těstem.
  4. Dáme péct do trouby předehřáté na 190 °C asi na 40 minut. Pak necháme úplně vychladnout, a ostrým nožem nakrájíme na tyčinky nebo na čtverečky.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.