Fitness tvarožník z bramborového těsta

Fitness tvarožník z bramborového těsta

Tento koláč vznikl jako jeden velký experiment, ale protože chutná fakt skvěle, tak jsem se rozhodla, že se o něj s vámi podělím. Pokud vám chutnají pečené cheesecaky, tvarohové řezy nebo záviny, pak si ho určitě taky oblíbíte. Na přípravu je úplně jednoduchý a výhodou je, že můžete ingredience různě obměňovat podle toho, které máte zrovna po ruce. Mandlovou mouku můžete nahradit líškoořechovou nebo arašídovou, nebo pokud ji nemáte, můžete rozmixovat najemno jakýkoli druh ořechů. Marmeládu jsem měla doma zrovna jahodovou, původně jsem ji tam už ani dávat nechtěla, ale nakonec musím uznat, že dodá celému koláči onu pomyslnou třešinku. Výborně bude chutnat i malinová nebo rybízová, nebo i švestková povidla.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

Na těsto

  • 2 středně veliké brambory
  • 80 g máslové Hery
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 vejce
  • 4 lžíce měkkého polotučného tvarohu
  • 60 g třtinového cukru
  • 55 g krystal cukru
  • 60 g mandlové mouky
  • 130 g ječné celozrnné mouky
  • 75 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody

Na náplň

  • jahodový džem
  • 450 g měkkého polotučného tvarohu
  • 2 odměrky vanilkového proteinu

Postup

  1. Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Ještě horké je rozšťoucháme vidličkou, a pak smícháme s Herou a kokosovým olejem. Až směs vychladne, vmícháme vejce a tvaroh a opravdu důkladně promícháme.
  2. Sypké suroviny zvlášť promícháme a pak obě směsi spojíme a vypracujeme těsto, které natáhneme rukama do formy s pečicím papírem.
  3. Těsto potřeme džemem a pak zalijeme tvarohovou směsí, na kterou promícháme tvaroh a protein.
  4. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 60 až 70 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.