Fitness čokoládová bublanina s lesním ovocem

Fitness čokoládová bublanina s lesním ovocem

Lesní ovoce k létu neodmyslitelně patří. Mám ráda všechny druhy – borůvky, ostružiny, maliny, atd… a chutnají mi úplně ve všem. Výborné jsou z nich domácí marmelády, ovocná smoothie a freshe, jen tak zamíchané do jogurtu nebo tvarohu a samozřejmě se z nich dají vykouzlit desítky různých koláčů, řezů a rolád. Tento koláč je toho zářným důkazem. Jeho příprava není nijak složitá ani zdlouhavá, což se v létě hodí, protože málokdo by chtěl trávit u sporáku dlouhé hodiny. Servírovat ho můžete jen tak samotný nebo třeba s kopečkem zakysanky či vanilkové zmrzliny.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 250 g zakysané smetany
  • 40 g mléčné čokolády
  • 40 g bílé čokolády
  • 170 g másla
  • 2 vejce
  • 160 g bezlepkové mouky
  • 90 g kukuřičné polohrubé mouky
  • 30 g rýžového proteinu
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 300 g lesního ovoce
  • pečicí papír

Postup

  1. Bílou a mléčnou čokoládu nalámeme na kousky, přidáme pokrájené máslo a za stálého míchání rozpustíme v kastrůlku.
  2. V míse promícháme obě mouky s rýžovým proteinem, cukrem a jedlou sodou. Pak obě směsi spojíme a přidáme zakysanou smetanu a vejce. Dobře promícháme, až vznikne hladké těsto.
  3. Těsto nalijeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Navrch dáme ovoce.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 50 až 55 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.