Fazolové lusky s kešu a quinoí

Fazolové lusky s kešu a quinoí

I když na sladkém ujíždím, přijde mi, že je těch laskomin v tomto předvánočním čase už nějak moc. Proto jsem si řekla, že vám tu nadílku vánočního cukroví proložím něčím slaným, zdravým, rychlým a jednoduchým na přípravu, ale chuťově prvotřídním. Tento salátek ze zelených fazolek, quinoy a kešu oříšků, které mu dodávají jemnou chuť, splňuje všechny tyto požadavky. Tato verze pokrmu je pouze základní – obohatit ho můžete o další ingredience, které vám chutnají, například cherry rajčátka, pečenou červenou řepu nebo máslovou dýni, orestovaný nakrájený česnek či o papriku nebo strouhanou mrkev. Pokud máte rádi maso, může salát posloužit i jako příloha například k pečené rybě nebo prsním kuřecím či krůtím řízkům.

Ingredience

Na 2 porce

  • 200 g mražených zelených fazolových lusků
  • ½ hrnku syrové červené quinoy
  • ½ hrnku nesolených kešu ořechů
  • 2 lžíce rýžového oleje
  • 1 lžíce směsi sušených italských bylinek
  • ½ lžičky soli

Postup

  1. Fazolové lusky uvaříme podle návodu a scedíme. Quinou spaříme horkou vodou a pak uvaříme podle návodu.
  2. Na pánvi rozehřejeme rýžový olej a za občasného míchání osmahneme na polovinu rozlámané kešu oříšky a fazolové lusky. Osolíme a ochutíme bylinkami. Nakonec vmícháme quinou.
  3. Naservírujeme na talíře nebo do misek a podáváme.

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.