Fazolové fitness brownies

Fazolové fitness brownies

Brownies dělám hodně často a k jejich přípravě jsem vyzkoušela už všelijaké druhy ovoce i zeleniny. Od banánů počínaje, přes červenou řepu, až avokádo konče. Vmíchat do těsta fazole jsem ale stále nějak oddalovala. Ani nevím proč. Fazolové brownies jsou totiž stejně výtečné jako kterékoli jiné, a navíc jsou i zdravější. Fazole totiž obsahují velké množství rostlinných bílkovin a minerálních látek, a ve výsledném moučníku nejsou vůbec “cítit”. Tyto brownies jsou super svačinkou před nebo po cvičení právě kvůli vysokému obsahu bílkovin, které pomáhají budovat a udržovat svalovou hmotu.

Ingredience

Na 1 vyšší plech (20 x 30 cm)

  • 2 hrnky vařených červených fazolí
  • 1 větší banán
  • 250 g mascarpone
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce dýňového sirupu
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 50 g proteinového prášku (příchuť čokoláda-banán)
  • 4 lžíce kakaového prášku bio
  • 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Fazole propláchneme a dáme přes noc namáčet, abychom si ušetřili čas. Druhý den je uvaříme v nové vodě, asi 30 minut.
  2. Až fazole trochu vychladnou, dáme je do robotu. Přidáme nakrájený banán a arašídové máslo a rozmixujeme dohladka. Pak vmícháme mascarpone, vejce, dýňový sirup, mandlovou mouku, proteinový prášek, kakaový prášek a důkladně promícháme, aby se všechny ingredience propojily. Nakonec zlehka vmícháme prášek do pečiva.
  3. Plech vysteleme pečicím papírem a nalijeme do něj těsto. Povrch uhladíme stěrkou.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 25 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě 15 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.