Fantastický raw proteinový koláč

Fantastický raw proteinový koláč

Už hodně dlouho jsem vás neinspirovala receptem na nepečený dezert, takže je nejvyšší čas to napravit. A tenhle vážně stojí za vyzkoušení. Pokud si rádi pochutnáváte na flapjack a raw tyčinkách, pak si tento koláč zamilujete. Je plný zdravých surovin jako jsou sušené meruňky, datlová pasta, vlašské ořechy nebo sušený kokos a neobsahuje (až na polevu, kde je čokoláda) žádný cukr. Navíc je v něm i proteinový prášek, takže je vhodný i pro sportovce. Pokud ho však nemáte, můžete ho klidně vynechat a místo něj do těsta zapracovat více sušeného strouhaného kokosu.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 26 cm)

Na těsto

  • 250 g datlové pasty
  • 3 lžíce Ramy s kokosovým a mandlovým olejem
  • 150 g sušených meruněk
  • 50 g vlašských ořechů
  • 60 g ovesných bezlepkových vloček
  • 20 g sušeného strouhaného kokosu
  • 2 lžíce agávového sirupu
  • 50 g proteinového prášku (příchuť čokoláda)
  • 2 lžíce vody
  • pečicí papír

Na polevu

  • 2 lžičky Ramy s kokosovým a mandlovým olejem
  • 60 g hořké čokolády

Postup

  1. Datlovou pastu, Ramu a sušené meruňky dáme do robotu a důkladně rozmixujeme. Pak přidáme vlašské ořechy a vločky opět promixujeme. Nakonec přidáme strouhaný kokos, agávový sirup, proteinový prášek a vodu a mixujeme, dokud se všechny ingredience nepropojí a nevznikne více méně hladké, pevné a trochu lepivé těsto.
  2. Formu vysteleme pečicím papírem a rukama do ní vtěsnáme těsto. Dáme do lednice.
  3. V kastrůlku rozpustíme Ramu a čokoládu a umícháme dohladka. Pak polevu rozetřeme na dort a dáme opět zatuhnout do lednice, ideálně přes noc.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.