Extra proteinová buchta s jablkem

Extra proteinová buchta s jablkem

Možná, že už jste také zaznamenali to, že většina buchet a koláčů s proteinovým práškem je sušších. Tenhle ale ne! Je pěkně vláčný a šťavnatý, a to díky jablku podušenému na másle, které do sebe nasálo tuk a pak ho během pečení hezky pustilo do těsta. Možná je to dáno i tím, že jsem použila na pečení vyšší plech a nikoli vysokou dortovou formu. Přesto, že je tento moučník jednoduchý a k jeho přípravě není třeba mnoho surovin, hrozně moc mi chutná. Doufám, že i vy ho vyzkoušíte a zamilujete si ho.

Ingredience

Na 1 vyšší plech (20 x 30 cm)

  • 110 g másla
  • 180 g zakysané smetany
  • 1 větší jablko
  • 40 g třtinového práškového cukru
  • 60 g čirokové mouky
  • 110 g bezlepkové mouky
  • 50 g proteinového prášku (příchuť banán)
  • 60 g proteinového prášku (příchuť toffee)
  • 2 vejce
  • pečicí papír

Postup

  1. Jablko nakrájíme na malé tenké plátky a podusíme na rozpáleném máslem v hrnci doměkka. Necháme vychladnout a pak do směsi vmícháme zakysanou smetanu.
  2. V míse promícháme obě mouky s cukrem, proteinovými prášky a práškem do pečiva. Pak přidáme jablečnou směs a nakonec obě vejce. Dobře promícháme.
  3. Těsto nalijeme do vyššího plechu vystlaného pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 40 až 45 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.