Extra masové sušenky

Extra masové sušenky

Další z řady voňavých a chutných pamlsků pro hafany, tentokráte hlavně pro milovníky masa. Hlavní složkou receptu jsou kuřecí žaludky, které uvaříte a následně rozmixujete nebo rozemelete (to je však pracnější). Z vypracovaného uleželého těsta jsem v tomto případě vykrajovala sušenky, kterých celkem bylo cirka 200, ale můžete kliďánko dělat i jiné menší, či větší tvary.

Ingredience

  • 400 g kuřecích žaludků
  • 100 g ovesných vloček
  • 280 g polohrubé mouky
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce drhnuté majoránky
  • pečicí papír

Postup

  1. Kuřecí žaludky opláchneme pod tekoucí vodou a pak uvaříme doměkka, asi 30 minut.
  2. Mírně vychladlé maso dáme do robotu, přidáme ovesné vločky a vlažný kuřecí vývar a důkladně rozmixujeme na hladkou hmotu. Přidáme vejce, polohrubou mouku a majoránku a rukama vypracujeme pevné a tažné těsto. Těsto zabalíme do fólie a dáme alespoň na 30 minut do lednice.
  3. Na desce poprášené moukou rozválíme těsto a pak vykrajovátkem vykrajujeme sušenky, které dáváme vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 až 20 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.