Excelentní pudinkový dezert

Excelentní pudinkový dezert

Potrpíte si na lahodné, smetanové a jemné dezerty? Chutnají vám pudinky, panna cotta nebo cheesecake? Pak si určitě udělejte i tento pudinkový dezert se zakysanou smetanou. Na směsi z vloček, ořechů, semínek a kouscích zdravé karobové čokolády chutná skvěle. Sice v lednici vydrží i dva, tři dny, ale jsem si jistá, že se po něm zapráší za pár hodin. Alespoň v mé lednici nemá šanci přežít příští noc.

Ingredience

Na 1 mísu (14 x 14 cm)

  • 1/2 sáčku vanilkového pudinku bez lepku
  • 350 ml polotučného mléka
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 100 g zakysané smetany
  • 30 g vlašských ořechů
  • 30 g lískových ořechů
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 2 lžíce pohankových vloček
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 30 g karobové čokolády

Postup

  1. Nejprve si připravíme ořechový základ. Do robotu dáme lískové a vlašské ořechy, semínka a vločky a krátce promixujeme, aby se ořechy nasekaly, ale pořád zůstaly malé kousky. Přimícháme vanilkový cukr a nasekanou karobovou čokoládu. Směs dáme na dno mísy.
  2. Uděláme pudink. Prášek rozmícháme ve 150 ml mléka. Zbytek mléka nalijeme do rendlíku, přidáme třtinový cukr a zahřejeme těsně pod bod varu. Pak přilijeme rozmíchaný pudink a za stálého mícháme uvaříme pudink. Do hotového horkého pudinku vmícháme zakysanou smetanu. Pak pudink nalijeme na ořechovou směs.
  3. Až pudink vychladne dáme dezert na alespoň dvě hodiny do lednice, ideálně ale přes noc.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.