Dýňový hummus s chia semínky

Dýňový hummus s chia semínky

Pomazánky to je moje a hummusy obzvlášť. Dají se připravit na desítky různých způsobů a pokaždé chutnají báječně, i když vzhledově nejsou nic moc. Většina lidí cpe do hummusu spoustu česneku, olivového oleje a citronovou šťávu, ale není to potřeba. Já mám naopak raději chutě jemnější, takže ho dochucuji sušenými bylinkami a různými semínky. Do tohoto receptu jsem použila i dýni Hokaido, která má jemně nasládlou chuť a v kuchyni má rozmanité využití. Tento recept je zdrojem mnoha minerálních látek, vitaminů a bílkovin. Na hummusu si můžete pochutnat jen tak nebo ho servírovat s arabským chlebem.

Ingredience

  • 50 g suché cizrny
  • 150 g dýně Hokaido
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžička chia semínek
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušených bylinek
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cizrnu necháme přes noc namáčet. Pak vodu slijeme a v nové uvaříme (asi hodinu). Dýni oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka, nakrájíme na menší kusy a uvaříme doměkka.
  2. Uvařenou a vychladlou cizrnu a dýni dáme do mixéru. Přidáme vodu, tahini pastu, olivový olej, citronovou šťávu, chia semínka a koření a umixujeme do hladké hmoty.
  3. Můžeme podávat okamžitě nebo dát vychladit do lednice.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.