Dýňové rohlíčky se skořicí

Dýňové rohlíčky se skořicí

Vanilkové rohlíčky obalované v moučkovém cukru patří mezi naše nejvíce tradiční cukroví. Mnoho lidí si bez nich Vánoce ani nedovede představit. Já jsem pro tento rok zvolila jinou variantu rohlíčků – mnohem zdravější, ale o nic méně chutnou. Těsto je připravované z několika druhů mouk, jako například celozrnné špaldové nebo arašídové, a taky je v něm rozmixovaná vařená dýně Hokaidó, med a skořice, která dává rohlíčkům nejen báječnou chuť, ale také vůni.

Ingredience

Na 50 kusů

  • 50 g másla
  • 100 g vařené dýně Hokaido
  • 50 g třtinového cukru
  • 90 g hladké mouky
  • 30 g špaldové mouky
  • 40 g banánové mouky
  • 50 g arašídové mouky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • pečicí papír

Postup

  1. Uvařenou dýni, rozpuštěné máslo a med dáme do mixéru a promixujeme.
  2. Všechny druhy mouky smícháme s mletou skořicí a třtinovým cukrem.
  3. Obě směsi spojíme a rukama vypracujeme pevné nelepivé těsto, které dáme na přibližně 30 minut do lednice.
  4. Z těsta tvarujeme válečky, ze kterých tvoříme rohlíčky a ty dáváme vedle sebe na plech s pečicím papírem.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 20 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.