Dýňové brownies s karobem

Dýňové brownies s karobem

Už je to několik let zpátky, co jsem prvně ochutnala dýňové brownies, a okamžitě jsem se do nich zamilovala. Jsou hutné, vláčné, navíc rychlé a nenáročné na přípravu. Pokaždé, když přijde podzim a s dýněmi se roztrhne pytel, čaruju z nich různé sladké i slané dobroty. Pokaždé zkouším vymyslet i nějaký nový originální recept, ale dýňové brownies a dýňovou krémovou polévku dělám vždycky. Pokud je chcete opravdu extra čokoládové, můžete je ještě polít čokoládovou polevou. A protože si dýně skvěle rozumí i s kokosem, můžete je ještě posypat strouhaným kokosem nebo do základu použít místo bezlepkové mouky mouku kokosovou.

Ingredience

Na 1 zapékací formu (8 x 26 cm)

  • 1/2 dýně Hokaido
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 2 vejce
  • 140 g bezlepkové mouky
  • 4 lžičky karobového prášku bio
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Dýni nakrájíme na menší díly, odstraníme semínka a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Až dýně malinko vychladne, odloupneme slupku a dužinu vidličkou rozmačkáme na pyré.
  2. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a kokosový olej. Pak přidáme dýňové pyré a vidličkou rozšlehaná vajíčka a metličkou důkladně promícháme. Nakonec vmícháme bezlepkovou mouku smíchanou s cukrem, karobovým práškem a práškem do pečiva.
  3. Formu vysteleme pečicím papírem a nalijeme do ní těsto.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě necelých 20 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.