Drobenkový kakaový koláč

Drobenkový kakaový koláč

Zamilovali jste se do brownies, ale zároveň vám chutnají koláče s drobenkou? V tom případě neváhejte ani vteřinu a pusťte se do pečení tohoto výborného kakaového koláče. Není vůbec pracný a jeho příprava zabere jen několik minut. Chuťově je však fantastický. Pomyslnou třešinku mu dodává vločková drobenka s nasekanými mandlemi a čokoládou. Pokud ho budete skladovat v lednici, vydrží vám klidně i 5 dní.

Ingredience

Na 1 vyšší plech (30 x 20 cm)

Na těsto

  • 100 g másla
  • 130 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree
  • 130 g tmavého třtinového cukru
  • 130 g zakysané smetany
  • 3 lžíce kakaového prášku bio
  • 50 ml sójového mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku do pečiva
  • pečicí papír

Na drobenku

  • 80 g mandlí
  • 50 g pohankových vloček
  • 50 g hořké čokolády s vysokým podílem kakaa
  • 2 lžíce sušených kokosových plátků

Postup

  1. Směs na přípravu koláčů promícháme se třtinovým cukrem a kakaovým práškem. Přidáme rozměklé máslo a vajíčka rozšlehaná se sójovým mlékem a dobře promícháme, aby vzniklo konzistentní, spíše tužší těsto. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a prášek do pečiva.
  2. Plech vysteleme pečicím papírem a nalijeme do něj těsto. Povrch uhladíme stěrkou.
  3. Mandle a rozlámanou čokoládu dáme do robotu a rozsekáme na malé kousíčky. Pak smícháme s pohankovými vločkami a kokosovými plátky. Drobenku navršíme na těsto.
  4. Koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 30 minut. Pak teplotu stáhneme na 160 °C a pečeme pouze zezdola asi 15 až 20 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.