Domácí sušenková zmrzka s čokoládou

Domácí sušenková zmrzka s čokoládou

I když venku začíná přituhovat a tím pádem by to chtělo spíš něco dobrého a sladkého na zahřátí, jako třeba pudink nebo pohankovou kaši s ovocem, dostala jsem neodolatelnou chuť zrovna na zmrzlinu. A jelikož v mrazáku žádná nebyla, pustila jsem se do její výroby sama. Vzpomněla jsem si, jak jsem kdysi dávno byla v Itálii, kde jsem poprvé ochutnala zmrzlinu zvanou “cookies”. Tak jsem si řekla, že ji zkusím připravit taky. Výsledek posuďte sami…

Ingredience

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 300 g salko karamel
  • 50 g sušenkové pomazánky Crunchy
  • 100 g bezlepkových máslových sušenek
  • 50 g bezlepkových čokoládových sušenek

Postup

  1. Smetanu a karamelové salko ušleháme v robotu do tuhé konzistence. Přidáme sušenkovou pomazánku a ještě krátce prošleháme.
  2. Sušenky rozdrtíme a vmícháme do směsi. Směs nalijeme do umělohmotné nádoby, uzavřeme víčkem a dáme alespoň na 4 hodiny do mrazáku.
  3. Servírujeme ve skleničkách nebo miskách, před podáváním můžeme ozdobit sušenkou, čokoládovou polevou, čerstvou mátou nebo šlehačkou.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.