Domácí “pizza” s rajčaty a oreganem

Domácí “pizza” s rajčaty a oreganem

Máte rádi pizzu margherita? Pak si zaběhněte koupit níže zmíněné ingredience a pusťte se do tohohle tenoučkého báječného koláče. Já pizzy vždycky zbožňovala, a předtím, než jsem musela začít držet bezlepkovou dietu, jsem je jedla opravdu hodně často. Chutnala mi hlavně hawai, špenátová, vegetariánská nebo již zmiňovaná margherita. Pak se pro mě tato slaná pochoutka však stala tabu. Vyzkoušela jsem samozřejmě i několik druhů bezlepkové pizzy, které v některých pizzeriích nabízejí, ale nebylo to “ono”. Také jsem dlouho plácala dohromady různá těsta na quiche a snažila se najít takové, které by se pizzovému těstu blížilo nejvíc. Ale nedařilo se. Tedy až doteď. Tohle těsto, byť není kynuté, chutná prvotřídně. Zamilovala jsem se do něj hned po prvním soustu a následně slupla půlku koláče na posezení 🙂

Ingredience

Na koláčovou formu ø 28 cm

Na těsto

  • 70 g másla
  • 160 g čirokové mouky
  • 40 g kukuřičné mouky
  • 40 ml vody

Na náplň

  • 250 g cherry rajčat
  • 100 g čedaru
  • 100 g eidamu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • špetka soli

Postup

  1. Nejprve si připravíme rajčata. Opláchneme je, osušíme a vyskládáme na plech vystlaný pečicím papírem. Dáme péct do trouby při 190 °C zhruba na 30 minut.
  2. Rozpuštěné máslo smícháme s čirokovou a kukuřičnou moukou. Přidáme vodu a rukama vypracujeme pružné, nelepivé těsto. Těsto vtěsnáme do koláčové formy, i po bocích.
  3. Upečená cherry rajčata přepůlíme a dáme do mísy. Přidáme vejce, sušené oregano a sůl a dobře promícháme.
  4. Na těsto dáme plátky čedaru, pak nalijeme rajčatovou směs a navrch rozprostřeme plátky eidamu.
  5. Vložíme do trouby a pečeme při 190 °C  asi 45 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.